Logo Cavallo Floors B.V.
Voor de allerscherpste prijs

Laminaat informatie

Cavallo Floors verkoopt alleen topmerken laminaat zo als: Meister, Egger, Douwes Dekker, Parador en Ambiant. Door zeer gericht in te kopen kunnen wij u zeer scherpe prijzen en snelle levering aanbieden. Veel laminaatvloeren met GRATIS ONDERVLOER of HOGE KORTING op de ondervloer!

Wat is laminaat ?

Laminaat is mdf of hdf met daarop een foto van hout geperst. Hierover wordt een beschermlaag aangebracht. Deze laag bestaat uit melamine, dit is een zeer slijtvaste en krasvaste doorzichtige kunststoflaag. De hoeveelheid melamine en de samenstelling daar van bepaald uiteindelijk hoe slijtvast de toplaag is. Deze slijtvastheid wordt getest door gerenommeerde tekstbureaus en wordt uitgedrukt in w-waarde. Hoe hogere de w-waarde hoe slijtvaster de toplaag is.

Cavallo Floors en Laminaat

Bij Cavallo Floors kunt u online goedkoop en voordelig uw laminaatvloer bestellen. Wij verkopen alleen kwaliteitsmerken laminaat zodat u en wij weten wat we van de laminaatvloeren kunnen verwachten. Uiteraard ontvangt u jarenlange fabrieksgarantie op uw laminaatvloer. Wij van Cavallo Floors bezorgen in ons werkgebied bij een bestelling boven de € 500,- GRATIS uw bestelling in huis. Tevens heeft u de mogelijkheid om de laminaatvloer te betalen bij levering met een mobiele pinapparaat. Zo loopt u geen risico en betaalt u pas wanneer u uw bestelling heeft ontvangen!

Kortom: Cavallo Floors de specialist in Laminaatvloeren!

Laminaat informatie - Laminaat informatie Blok 2
Laminaat informatie - Laminaat informatie Blok 2
Laminaat informatie - Laminaat informatie Blok 2
Laminaat informatie - Laminaat informatie Blok 3

Welk laminaat is geschikt voor welke ruimte

w-23 – Intensief woongebruik zoals bv. woonkamer, slaapkamers en zolder.
w-31 – Licht commercieel gebruik zoals bv. hotelkamer, kantoor. Ook geschikt voor woonkamer, keuken, hal en appartement.
w-32 – Gemiddeld commercieel gebruik zoals bv. kantoor, entree winkels. Ook geschikt voor woonkamer, keuken, hal en appartement.
w-33 – Intensief commercieel gebruik zoals bv. drukke kantoren en winkels.

Hoeveel materiaal heb ik nodig?

Doorgaans wordt er bij het leggen van parket, laminaat of pvc vloeren met 5% zaagverlies rekening gehouden. Het gaat dan om een rechte stroken vloer. Bij visgraatvloeren is dit 10%. Dit extra materiaal is nodig omdat er bij het zagen van uw vloer restmateriaal ontstaat wat niet meer gebruikt kan worden. Om te bepalen hoeveel extra materiaal u dient te bestellen om niet te kort te komen hebben wij een voorbeeld berekening gemaakt. U neemt de exacte oppervlakte van de ruimte die u wilt gaan leggen en vermeerdert dit met 5%. Bekijk daarna wat de pakinhoud is van het materiaal wat u nodig hebt en rond dit af op hele pakken naar boven.

Rekenvoorbeeld:

We gaan uit van een pakinhoud van 1,74 m²:

Exacte oppervlakte 44 m²

5% zaagverlies: 2,20 m²

U heeft nodig: 46,20 m²

Aantal pakken wat u nodig heeft: (46,20 m² : 1,74 m² = 26,55 pakken) en wordt dus 27 pakken.

Laminaat informatie - Laminaat informatie Blok 4

Laminaat en vloerverwarming

Laminaat en vloerverwarming is een prima combinatie. Wel is belangrijk dat u dan ook een laminaatvloer koopt die geschikt is voor vloerverwarming. In onze webshop staat aangegeven welke laminaatvloeren aan die voorwaarden voldoen.

Ook is het belangrijk om een ondervloer te gebruiken die geschikt is voor vloerverwarming. Let op: Er zit veel kwaliteitsverschil in ondervloeren. Cavallo Floors verkoopt alleen kwaliteitsondervloeren! Heeft u vragen over de juiste ondervloer? Laat het ons weten!

Belangrijk bij vloerverwarming is welk systeem vloerverwarming u heeft en hoe u deze gaat gebruiken. Meer hierover kunt u lezen bij: laminaat en vloerverwarming.

Bij Cavallo Floors ontvangt u hoge korting op uw ondervloer of zelfs uw ondervloer helemaal GRATIS. Interesse? Vraag een offerte aan!

Laminaat en ondervloer

Welke ondervloer moet ik gebruiken bij mijn laminaatvloer? Dat is een belangrijke vraag want over het algemeen is dat ook zeker een punt wat wel eens onderschat word. Hoe beter uw ondervloer hoe meer plezier, comfort en profijt u van uw laminaatvloer heeft!

Belangrijk voor u is om helder te krijgen wat voor u belangrijk is. Aandachtspunten hierbij zijn:

  • Prijs
  • Dikte
  • Wel of niet voor vloerverwarming geschikt
  • Indrukweerstand
  • Wel of niet geschikt voor een appartement
  • Welke ondergrond heeft mijn woning? ( Hout, anhydriet, cementdekvloer etc)

Wanneer u deze punten langs loopt en alles op een rijtje zet merkt u vanzelf dat een aantal ondervloeren af zullen vallen die niet aan uw wensen of aan uw type woning voldoen.

Uit de ondervloeren die overblijven kiest u de ondervloer die het beste aan uw eisen voldoet!! Heeft u vragen over de aanschaf van uw ondervloer voor laminaat? Laat het ons weten. Wij geven u graag advies!

 

Laminaat informatie - Laminaat informatie Blok 6

Het zelf leggen van uw laminaat

Cavallo Floors helpt u graag verder bij al uw vragen over het zelf leggen van uw laminaatvloer. Bestel alles makkelijk en compleet online en laat het binnen bezorgen op de begane grond. Hoe makkelijk kan het zijn! U besteld alles voor uw laminaatvloer online in onze webshop zoals de laminaatvloer, ondervloer, randafwerking, plinten, afdeklijstjes/plakplinten, alutape etc.