Logo Cavallo Floors B.V.
Voor de allerscherpste prijs

Onderhoud

Het onderhoud van laminaat is heel eenvoudig. In principe is een laminaatvloer onderhoudsvrij. 

Dit houdt in dat u er niets aan hoeft te doen. Maar indien u uw vloer gaat reinigen kunt u dat het beste als volgt doen:

Loszittend vuil: dit kunt u afnemen met een stofwisser of stofzuiger belangrijk is wel dat u een parketborstel gebruikt dit ter voorkoming van krassen.

Vastzittend vuil: Gebruik een volledig uitgewrongen doek die gedoopt is in lauw water en een scheutje laminaat reiniger. Gebruik absoluut geen ander reinigingsmiddel zoals allesreiniger of schurende middelen deze kunnen onherstelbare schade aanrichten. Belangrijk => gebruik ook geen HG laminaatreiniger of goedkope laminaatreiniger uit de supermarkt. Deze producten reinigingsmiddelen bevatten vaste bestanddelen en die geven na verloop van tijd een waas/sluier effect over de vloer.(Dit kan verwijderd worden op dezelfde wijze als onder het kopje hardnekkige vlekken.) Reinigingsmiddelen die Cavallo Floors adviseerd zijn : Lecol OH-70 Laminaatrefresher of schoonmaakmiddel van Dr. Schutz zijn ook van goede kwaliteit.

Hardnekkige vlekken: Deze kunt u het beste verwijderen met een klein beetje spiritus, aceton of wasbenzine. Daarna met een uitgewrongen doek na wrijven.

Krassen: Laminaat is zeer krasvast maar let op bij zand, zand is net schuurpapier en veroorzaakt krassen.

Preventief onderhoud: Zorg voor een goede schoonloopmat. Verder is het raadzaam om onder uw meubels beschermviltjes te plaatsen.

Tip => test altijd eerst een klein stukje van uw vloer uit.