Logo Cavallo Floors B.V.
Voor de allerscherpste prijs

Vloeronderhoud geoliede vloeren

De eerste 3 weken

Het duurt altijd enige tijd voordat de olie op de houten vloer volledig is uitgehard. Het is dan ook aan te raden om de vloer tijdens het uithardingsproces zo min mogelijk te belasten. Hoe langer de vloer de tijd krijgt om te uit te harden hoe beter de vloer tegen vocht en vuil kan.

  • Het drogen van de olie op de vloer duurt tenminste 24 uur. Gedurende deze tijd mag de vloer absoluut niet belopen worden. (Dit alleen indien uw vloer ter plaatse in de basis olie gezet is).
  • De vloer moet de eerste twee weken veelvuldig gereinigd worden. Dit mag alleen droog gebeuren, anders kunnen er vlekken in de olie laag komen.
  • Na ± 14 dagen is het verstandig om een dun laagje onderhoudsolie aan te brengen.
  • Een week na het aanbrengen van de onderhoudsolie is de olie volledig uitgehard . Dan mag de vloer ook licht vochtig worden gereinigd en kunnen eventuele kleden worden neergelegd.

Normaal onderhoud

  • Dagelijks stofzuigen, wissen of vegen is noodzakelijk om zand en vuil zo snel mogelijk weg te nemen.
  • Alleen vochtig reinigen als het echt nodig is. Gebruik daarbij een goed uitgewrongen doek.
  • Laat gemorste vloeistoffen niet te lang liggen, want ook na het aanbrengen van de olie is de vloer niet 100% vochtdicht.
  • Gebruik van groene zeep, allesreinigers, ammonia, azijn of andere agressieve reinigingsmiddelen is af te raden. Deze middelen kunnen uw vloer na verloop van tijd aantasten en/of verkleuringen veroorzaken. Gebruik om die reden ook nooit een stoomapparaat.
  • We raden aan om viltjes onder de meubels aan te brengen dit ter voorkoming van krassen.
  • Mocht, na het normale onderhoud, de vloer niet opknappen, is dit een teken dat de vloer schoongemaakt en opnieuw met olie behandeld dient te worden.

Onderhoudsproducten

Voor licht vochtig schoonmaken en het voeden van uw geoliede vloer heeft Woca speciale zeep, onderhoudsolie en een intensief reiniger ontwikkeld. Deze producten zijn speciaal op elkaar afgestemd en geven een langdurige mooie uitstraling.

Woca onderhoudszeep (witte zeep voor witte vloeren).
Gebruik uitsluitend Woca onderhoudszeep voor in het schoonmaakwater, deze zeep vormt een beschermlaag op de vloer dat vuil en vocht in eerste instantie tegenhoud.

Woca Onderhoudsolie (witte onderhoudsolie voor witte vloeren).
Woca onderhoudsolie is er om de vloer in de onderhoudsolie te zetten. Dit zorgt er voor dat uw vloer goed verzadigd wordt en beter bestand is tegen vocht en vuil.

Woca intensief reiniger
Woca intensief reiniger is voor het reinigen van hardnekkig vuil.

Vloer reinigen met Woca onderhoudszeep
Stofzuig of wis u vloer, met een borstel die geschikt is voor parketvloeren, zodat stof en vuil verwijdert word. 

Woca zeep naturel
Voeg ca. 125 ml Woca onderhoudszeep toe aan 5 liter warm water. (Reinigt u de vloer voor de eerste. keer dan raden we u aan 250 ml onderhoudszeep op 5 liter water te doen).
Het is handig om twee emmers te gebruiken: één met de onderhoudszeep en één met schoon water om de vuile dweil uit te spoelen.
De vloer met een vochtige doek reinigen en de doek regelmatig uitspoelen en uitwringen.
Bij ingelopen vuil of hardnekkige vlekken kan woca intensief reiniger gebruikt worden. Bij het aanbrengen kan eventueel een sponsje gebruikt worden. Eventueel daarna bijwerken met woca onderhoudsolie waar nodig.
Woca onderhoudsolie naturel
Vloer onderhouden met Woca onderhoudsolie
Afhankelijk van het gebruik zal de vloer na verloop van tijd wat schraler worden. Dan wordt het tijd om de vloer in de onderhoudsolie te zetten. Bij normaal huishoudelijk gebruik is over het algemeen één keer per jaar voldoende. Bij intensiever gebruik eventueel vaker oliën, dit kan ook plaatselijk. Voor u de vloer in de onderhoudsolie gaat zetten altijd eerst zeer goed schoonmaken eventueel met Woca intensief reiniger.

Gebruik Woca onderhoudsolie uitsluitend op vooraf zeer goed met Woca intensief reiniger gereinigde, geheel droge oppervlakten.
Bij na oliën altijd slechts zeer weinig olie aanbrengen (olie moet in en niet op de vloer).
Bij kleine oppervlakken kan men de olie vernevelen of op de vloer sprenkelen en met een niet pluizende katoenen doek inwrijven en daarna direct goed droogwrijven.
Bij een grotere oppervlakte inwrijven met een boenmachine met een pad en direct droogwrijven met katoenen doeken.
Na gebruik de vloer goed laten drogen (6 tot 8 uur) alvorens weer te belopen.
Het is aan te raden ca. 7 dagen te wachten voordat u de vloer vochtig afneemt. Dit i.v.m. het uitharden van de onderhoudsolie.
Belangrijk!!!
Wegens gevaar van zelfontbranding door broei de doeken die u gebruikt hebt om de vloer in de olie te zetten zorgvuldig te behandelen . De doeken uitgevouwen ophangen en buiten laten drogen. Dus absoluut niet opgepropt laten liggen i.v.m. => BRANDGEVAAR!.
Woca Intensiefreiniger
Woca intensiefreiniger is een zeer krachtige biologisch afbreekbare zeep voor het intensief reinigen van vloeren. Met deze intensief- reiniger moet de vloer schoongemaakt worden voordat de vloer in de onderhoudsolie gezet wordt. (Intensiefreiniger is niet geschikt voor de normale reiniging).
Verwijder stof en los vuil met de stofzuiger/wisser/veger. 

 

Bekijk al onze PVC vloeren