Logo Cavallo Floors B.V.
Voor de allerscherpste prijs

Over PVC vloeren

Wat is PVC ?

PVC staat voor polyvinylchloride, een type kunststof dat uitstekend geschikt is als vloer. PVC-vloeren lijken qua uiterlijk veel op laminaat en zijn in verschillende specifieke uitsnijdingen beschikbaar. PVC-vloeren zijn echter in tegenstelling tot laminaat wel waterbestendig (met uitzondering van PVC-vloeren met Kliksysteem en op HDF-basis), en zijn daarom ook zelfs toepasbaar in badkamers. Ook is PVC meer geluiddempend dan hout; lawaai van tikkende hakken en schuivende meubels behoort tot het verleden. Daarnaast is een PVC-vloer hygiënisch: bacteriegroei wordt geremd en de vloer is makkelijk schoon te maken. Om die redenen liggen in veel ziekenhuizen PVC-vloeren en is de vloer ook geschikt voor astma- en carapatiënten. Nog een voordeel van een PVC-vloer is dat deze makkelijk te combineren is met vloerverwarming. PVC is een ideale warmtegeleider en krimpt niet, zoals hout, bij verschillende (kamer)temperaturen. De geleidende werking zorgt voor een efficiëntere verwarming van de vloer en dus bespaart u op uw energiekosten.

Voordelen PVC vloer:

  • Hygiënisch en goed schoon te maken
  • Geschikt voor astma- en carapatiënten
  • Makkelijk te combineren met vloerverwarming
  • Ideale warmtegeleider
  • Besparing op energiekosten bij vloerverwarming
  • Geluiddempend
  • Grote keuze uit dessins zowel houtlook als tegel/betonlook PVC
  • Waterbestendig (m.u.v. massief PVC en vol verlijmd PVC)
  • Elke ruimte mooi doorgelegd zonder drempels of profielen
Over PVC vloeren - Over PVC vloeren Blok 2

Welk PVC is geschikt voor welke ruimte

w-23 – Intensief woongebruik zoals bv. woonkamer, slaapkamers en zolder
w-31 – Licht commercieel gebruik zoals bv. hotelkamer, kantoor. Ook geschikt voor woonkamer, keuken, hal en appartement
w-32 – Gemiddeld commercieel gebruik zoals bv. kantoor, entree winkels. Ook geschikt voor woonkamer, keuken, hal en appartement
w-33 – Intensief commercieel gebruik zoals bv. drukke kantoren en winkels.

Welke PVC vloeren heeft Cavallo Floors in de webshop?

PVC met HDF-drager

Deze PVC-vloer bestaat uit een toplaag van PVC en een onderlaag van HDF. Soms heeft de vloer naast de HDF onderlaag nog een onderlaag van kurk. Diktes van de vloer variëren tussen de 8 en 12 mm. Een PVC-vloer met HDF-drager heeft grotendeels dezelfde laagopbouw en legwijze als laminaat.

Vol / Vast Verlijmd PVC

Deze PVC-vloer moet worden vastgelijmd op de basisvloer. De verlijmde PVC-vloer is 2 tot 3 mm dik. Bij sommige PVC-vloeren heeft u ook nog keuze uit de zelfklevende variant. Deze kan direct op de basisvloer aangebracht worden, hier is dus geen lijm voor nodig. Wij adviseren deze vloer door een vakman te laten leggen, omdat iedere oneffenheid op de ondervloer zichtbaar wordt aan het vloeroppervlak.

Massief PVC met click systeem

Massief PVC is meestal 4 tot 5 mm dik. Deze PVC-vloer wordt meestal, net als laminaat, zwevend gelegd. Ook is het mogelijk om deze vloer vast te verlijmen aan de ondergrond. Een aandachtspunt voor deze vloer bij het zwevend leggen is: op plaatsen waar de vloer blootgesteld wordt aan temperaturen boven de 50 graden Celsius (bijvoorbeeld achter glas of dichtbij de kachel/verwarming) is de kans aanwezig dat de vloer uitzet en niet meer krimpt. Dit kan voorkomen worden door de vloer plaatselijk te verlijmen aan de ondergrond.

 

Slijtvastheid

Wat grote invloed heeft op de levensduur van een PVC-vloer is de slijtlaag aan de bovenzijde. Hierin zijn verschillende slijtklasse, die kunnen variëren van 0,30 mm tot 0,70mm dik. Voor woongebruik kan volstaan worden met een slijtlaag van 0,30 mm dikte. Hoewel wij altijd aangeven dat dit meer voor bovenverdiepingen/slaapkamers geldt. Vaak is een PVC -vloer van 0,30 mm dikte zelf ook dunner. Over het algemeen is de dikte van een PVC-vloer 2,5 mm dik. Bij 0,30 mm is dit vaak een dikte van 2 mm. Voor een woonkamer raden we eigenlijk altijd de 0,55 mm slijtlaag aan. Bijna alle merken PVC hebben ook een slijtlaag van 0,55 mm. Voor projectmatig gebruik raden wij een sterkere slijtlaag van 0,55 mm tot 0,70 mm dikte aan. De dikte hangt af van hoe intensief de vloer gebruikt wordt.

Over PVC vloeren - Over PVC vloeren Blok 5
Over PVC vloeren - Over PVC vloeren Blok 5
Over PVC vloeren - Over PVC vloeren Blok 5

PVC -vloeren voor in de woonkamer

PVC- vloeren zijn zeer geschikt om in de woonkamer te leggen. Dit komt omdat een PVC vloer een hele sfeervolle uitstraling heeft. Bij elke woonstyle is wel een passende PVC-vloer te vinden. Niet alleen PVC-vloeren met een houtmotief en visgraatvloeren staan erg sfeervol maar bv. ook betonlook PVC of tegellook PVC-vloeren. Daarnaast is PVC een zeer sterke vloer en slijtvast, hierdoor staan PVC vloeren garant voor een hele lange levensduur. Naast dat het sterke vloeren zijn met een hele mooie uitstraling is de vloer ook heel gemakkelijk in onderhoud. PVC-vloeren zijn makkelijk schoon te maken. Vandaar bv. ook dat veel klanten die een huisdier hebben enthousiast zijn over PVC. We raden aan om een PVC vloer gewoon met water te reinigen. Niet met allerlei schoonmaakmiddelen die de mooie matte uitstraling van de PVC-vloer zouden kunnen aantasten. Toch graag een product gebruiken? dr. Schutz heeft vaak kwalitatief goed reinigingsmiddel voor PVC-vloeren.

Over PVC vloeren - Over PVC vloeren Blok 6
Over PVC vloeren - Over PVC vloeren Blok 7

PVC-vloeren geschikt voor projectmatig gebruik

PVC- vloeren zijn zeker ook geschikt voor projectmatig gebruikt. Dit houd in dat PVC- vloeren zeer geschikt zijn voor intensief gebruik. Zo kan een PVC vloer zeer goed in een winkel, huisartsenpraktijk, fysiopraktijk, tandartsenpraktijk, of in commerciële ruimten waar veel gelopen wordt toegepast worden. Ook is het uitermate geschikt voor bv. een school, kapperszaak en kantoor maar ook in een verzorgingstehuizen of in ziekenhuizen wordt PVC gelegd. Zie ook het kopje voordelen van een PVC-vloer. PVC vloeren kunnen overal en op alle projecten gelegd worden wel is dit afhankelijk van de slijtlaag van de PVC-vloer. Houd er wel rekening mee dat de slijtlaag van een PVC vloer geschikt moet zijn voor het gebruik waar men voor kiest.

PVC- vloeren op een anhydriet gietvloer ondervloer

Een Anhydrietvloer als ondervloer heeft hele goede eigenschappen. Zo is het heel mooi vormvast. Een anhydrietvloer krimpt minder dan een gewone cementdekvloer. Verder is een anhydrietvloer zeer geschikt voor vloerverwarming doordat een anhydrietvloer een zeer goede warmte afgifte heeft. Met het egaliseren houden we er rekening mee dat deze ondergrond anders is dan een cementdekvloer. Hiervoor is dus ook een andere egaline nodig. Voor een anhydrietvloer is een egaline nodig op gipsbasis. Deze egaline is duurder dan een egaline op cementbasis. Daarom rekenen we voor het leggen op een anhydrietvloer een extra toeslag. Voor het egaliseren primeren we de anhydrietvloer voor een extra goede hechting. Daarna kunnen we de egaline aanbrengen en vervolgens de PVC-vloer leggen.

Een Anhydrietvloer of cementdekvloer moet eerst droog genoeg zijn om een PVC-vloer op te kunnen leggen.

Voordat PVC vloeren gelegd kunnen worden op de ondergrond moet de ondergrond goed droog zijn. Dit zorg voor een goede hechting van de lijm en egaline. De droogtijd van een cementdekvloer of anhydrietvloer hangt af van de totale dikte van de vloer. Deze vloeren drogen ca. 1 cm per week. Dus een cementdekvloer of anhydrietvloer van 6 cm dik heeft een droogtijd nodig van 6 weken.

Welke vochtpercentage moet er dan aangehouden worden? Wij komen graag 2 a 3 weken voor het leggen van de vloer de vloer inmeten. We meten dan het aantal m² na en inspecteren de staat van de dekvloer. Ook meten we dan het vocht in de ondergrond. Bij een cementdekvloer moet het vocht 2% zijn of lager. Bij een anhydrietvloer is dit 0,5% of lager. Dit is erg belangrijk i.v.m. de hechting van de egaline en van de lijm. Is het restvocht nog te hoog in uw ondergrond/dekvloer? We zullen de vloer dan niet gaan egaliseren en leggen. Eerst moet het vocht teruggebracht worden. Dit kan door goed te stoken maar ook goed te ventileren zodat het vocht ook weg kan. Soms is het vocht erg hardnekkig en gaat het terugbrengen van het vocht niet snel genoeg. We raden dan soms aan om een bouwdroger te plaatsen zodat dit proces versneld word. Uiteraard altijd in overleg.

PVC-vloeren met hoge kwaliteit en een lage prijs

De prijs van een PVC vloer hangt af van meerder factoren. Uiteraard kan men de prijs van een vloer net zo duur maken als men zelf wilt. Maar over het algemeen heeft een PVC-vloer met een hogere prijs een dikkere slijtlaag. Ook heeft een PVC-vloer met een hogere prijs vaak een mooiere uitstraling. Dit ziet men dan terug in de foto of print van de PVC-vloer. Dit is bij PVC-vloeren met een hogere prijs vaak veel mooier en echter. Verder heeft een PVCvloer die hoger is in prijs een mattere en hierdoor een minder kunststof uitstraling. Het is natuurlijk prima mogelijk dat PVC-vloeren met een lagere prijs ook een mooie uitstraling hebben en dat verder ook de kwaliteit goed is. Uiteindelijk bepaald ook de leverancier welke prijs de PVC vloer heeft en  ook kan de PVC-vloer laag in prijs zijn omdat de leverancier tevreden is met een lagere marge. Dit kan bijvoorbeeld omdat de winkel lage overhead kosten heeft. Dan kan men gewoon scherper zijn met de prijs van een PVC-vloer net zoals bij Cavallo Floors.

De prijzen van PVC- vloeren ten aanzien van andere producten zijn erg laag. Dit komt omdat de prijzen van de grondstof producten voor het maken van een PVC-vloer goedkoop zijn. Hierdoor kan men goedkoop een PVC-vloer maken tegen lage prijzen.

Ook Cavallo Floors werkt met scherpe prijzen. Dit komt doordat we weinig overhead kosten hebben. Toch blijft de kwaliteit die we afleveren het belangrijkst. Dit heeft ervoor gezorgd dat we al veel tevreden klanten hebben met een mooie PVC-vloer voor een lage prijzen.

Wij van Cavallo Floors streven er naar PVC-vloeren van zeer hoge kwaliteit te leggen of af te leveren voor klanten die liever zelf hun PVC-vloer leggen.  Ondanks deze hoge kwaliteit zijn we erg goedkoop en houden we de prijs van onze PVC-vloeren laag. Dit komt mede omdat we weinig overhead kosten hebben. Zo hoeft u bij ons niet  de kosten van een dure showroom en de daarbij behorende verkopers te betalen. Dit ziet u niet terug in de vloer maar wel in de prijs die u voor de PVC vloer betaald. Zo weten wij van Cavallo Floors de prijzen laag te houden zodat u als klant erg goedkoop uit bent voor uw PVC-vloer! Elders uw PVC-vloer toch goedkoper? Laat het ons weten wij maken dan een mooie aanbieding voor uw PVC-vloer!

Over PVC vloeren - Over PVC vloeren Blok 10
Over PVC vloeren - Over PVC vloeren Blok 10
Over PVC vloeren - Over PVC vloeren Blok 10