Verschil geoliede vloeren en hardwax vloeren

Wat is een geoliede parketvloer precies

Bij het schuren van de parketvloer ontstaan er in het hout microscopische hoogte verschillen. Dit zijn eigenlijk een soort open poriën. Bij geoliede vloeren komt er olie op de vloer. Deze olie verzadigd het hout van de vloer zodat deze waterafstotend wordt. De microscopische hoogteverschillen blijven in de vloer wel aanwezig en worden niet opgevuld door de olie. Daarom zijn er aan bijna iedere vloerolie wassen toegevoegd die deze poriën kunnen opvullen. Hierdoor trekt de vloer minder makkelijk vuil aan en is daardoor beter en gemakkelijker te reinigen . Bij het aanbrengen van de olie is de juiste hoeveelheid belangrijk. De olie moet echt in de vloer zitten en niet als een laagje op de vloer liggen. Bij teveel olie op de vloer hard de olie uit en dit geeft vette olie strepen op de vloer en dit is storend om te zien. Bij te weinig of onvoldoende olie in de vloer neemt deze gemakkelijker vocht en vuil op waardoor de uitstraling van de vloer minder wordt. Bij de juiste hoeveelheid olie in de vloer geeft dit een mooie, matte en de meest natuurlijke uitstraling . Ook is een verzadigde geoliede vloer bestand tegen vocht en gemene zuren zoals: zweten van de hond, urine en vlekken van rode wijn.

Beschadiging en vlekken

Mocht er toch een vlek ontstaan zijn dan kan men deze bijwerken door de vloer licht op te schuren met fijn staalwol en de vloer plaatselijk bij te werken met onderhoudsolie.

Ook niet al te diepe krassen en beschadigingen kan men bijwerken door de vloer licht op te schuren met fijn staalwol. Hierna plaatselijk bijwerken met onderhoudsolie. Lees voor meer informatie het onderhoud van geoliede vloeren.

Wat is een vloer in de hardwax precies

Bij het schuren van de parketvloer ontstaan er in het hout microscopische hoogte verschillen. Dit zijn eigenlijk een soort open poriën. Bij hardwax vloeren komt het hardwax op de vloer. Deze hardwax verzadigd het hout van de vloer zodat deze waterafstotend wordt. Ook worden de microscopische hoogteverschillen bij hardwax opgevuld. Bij hardwax vloeren zijn er meer wassen toegevoegd die de poriën van het hout opvullen. Hierdoor trekt de vloer minder makkelijk vuil aan en is daardoor gemakkelijker te reinigen . In tegenstelling tot olie geeft hardwax meer een beschermlaag op de vloer hetgeen ook een satijn glans geeft. De hardwax moet goed uitgepoetst worden. Als er teveel hardwax op de vloer uithard, geeft dit vette strepen, hetgeen storend is om te zien. Zorg er wel voor dat er voldoende hardwax op de vloer aangebracht wordt anders neemt de vloer gemakkelijk vuil en vocht op, waardoor de uitstraling van de vloer snel terugloopt.

Beschadiging en vlekken

Verzadigde hardwax vloeren zijn in eerste instantie goed bestand tegen vocht en gemene zuren zoals bv. het zweten van een hond, urine en vlekken van rode wijn. Mocht er toch een vlek ontstaan zijn dan kan men deze bijwerken door de vloer licht op te schuren met fijn staalwol en plaatselijk bij te werken met hardwax onderhoudsolie.

Niet al te diepe krassen en beschadigingen kan men bijwerken door de vloer licht op te schuren met fijn staalwol. Hierna plaatselijk bijwerken met hardwax onderhoudsolie. Leer voor meer informatie onderhoud voor hardwax vloeren.

Wat is het verschil tussen een geoliede vloer en een vloer in de hardwax

Het verschil tussen een geoliede vloer en een vloer in de hardwax is de uitstraling. Een geoliede vloer heeft een meest matte en natuurlijke uitstraling . Dit komt omdat de olie in de vloer zit. Bij een hardwax vloer zit de hardwax zowel in als op de vloer, dit geeft dan ook meer een satijnglans over de vloer waardoor de uitstraling iets minder natuurlijk is. Wel is hardwax daardoor wat beter bestand tegen vuil en vocht. Maar voor beide vloeren geld dat ze bij goed onderhoud goed bestand zijn tegen vocht en zuren zoals zweten, urine en rode wijn en dat niet al te diepe beschadigingen en niet al te diepe vlekken goed plaatselijk zijn bij te werken. Wat het onderhoud betreft is er dan ook weinig verschil.

Twee geoliede vloeren: Eiken Den Haag en Eiken Utrecht

Scherpe prijs bij Cavallo Floors voor uw houten eiken visgraatvloer den Haag eiken geschuurd dubbel gerookt naturel geolied goedkoop en voordelig. Stel zelf uw eigen eiken visgraatvloer samen, bepaal zelf de grote van noesten en plankbreedte.Eiken houten vloeren op waens gemaakt online en goedkoop bij Cavallo Floors in Wageningen , planken en visgraatvloer. Geschuurd eiken wit geolied Utrecht voordelig uw landhuisdelen bestellen en gratis thuisbezorgd vanaf € 500,- en betaal pas bij levering van uw Parket.

 

 

 

 

 

 

Twee hardwax vloeren : Eiken Terschelling en Eiken Geleen

Visgraat eiken Terschelling geborsteld krijt wit geolied goedkoop en in de aanbieding bij Cavallo Floors. Prachtige legservice bij Cavallo Floors voor uw <a href=visgraatvloer door ervaren en vakbekwame leggers. Zelf uw eiken parket samenstellen online, kies zelf uw vloer uit, verouderd, met of zonder v-groef en bepaal zelf de breedte van uw planken! Voor elk interieur en style! Betaal pas bij levering van uw Duo plank en gratis geleverd vanaf € 500,-.” width=”150″ height=”150″ />Eiken visgraatvloer duoplank bij Cavallo Floors voor een scherpe prijs ook eiken Geleen visgraatvloer geschuurd dubbel gerookt wit geolied in de aanbieding en zelf uw eigen visgraatvloer samenstellen bij Cavallo Floors in Wageningen. Gratis thuisbezorgd vanaf € 500,- en betaal pas bij levering van uw houten parketvloer!