Legservice PVC/aandachtspunten service

Leggen van uw PVC-vloer

Voor het leggen van PVC-vloeren bieden wij u als gerenommeerd bedrijf de volgende mogelijkheden:

 1. Klik PVC. Legservice via Cavallo Floors. Prijs per m² € 12,75. Legservice afwerklijstjes € 1,50 per m². Legservice opstaande (MDF) plinten € 5,50 per m². Te koop via legservice.
 2. Plak PVC. Legservice via Cavallo Floors. Legprijs per m² incl. lijm € 13,25. Pijs per m² voor het leggen en egaliseren incl. egaline en lijm € 24,75. Alleen egaliseren incl. egaline per m² € 13,25. Te koop via legservice.
 3. Het zelf leggen van uw vloer. U besteld alleen het materiaal en deze wordt geleverd door Cavallo Floors. Voor rechte delen PVC raden we u aan rekening te houden met 5% snijverlies.

Wanneer u gebruik maakt van de legservice van Cavallo Floors dan komen we bij vloeren boven de 50 m² GRATIS bij u de vloer inmeten! Onder de 50 m² rekenen we hiervoor een bedrag van € 75,-. Wij komen altijd pas inmeten na akkoord op de offerte. Wanneer u n.a.v. de orderbevestiging besluit om de order te annuleren zullen we ook bij vloeren boven de 50 m² €75,- inmeetkosten berekenen.

Neem contact met ons op voor meer informatie

De prijzen bij de punten 1 en 2 zijn de standaard webshop prijzen voor het egaliseren en leggen van uw PVC vloer bij rechte stroken. Maar bij veel PVC vloeren ontvangt u extra korting op het egaliseren en leggen van uw vloer. Kijk dan ook bij de vloer van uw keuze naar de compleet gelegd prijs of vraag bij ons een offerte aan!

Vloeren onder de 35 m² worden niet gelegd. Heeft u juist veel m² vloeroppervlak? Vraag een offerte aan!

Het leggen van Visgraat PVC

Laat uw Visgraat PVCvloer vakkundig leggen met de legservice van Cavallo Floors. Wat mag u van Cavallo Floors verwachten?

 • Gratis opmeten van uw vloer bij vloeren boven de 50 m²
 • 2 Jaar garantie op het leggen van uw vloer
 • Het egaliseren van de ondergrond prijs is inclusief egaline
 • Vakkundige verlijming van uw vloer prijs is inclusief lijm
 • Materiaal wordt gratis bij u thuis geleverd voor het leggen van de vloer

– Heeft u bepaalde wensen? Geef het aan ons door, veel is mogelijk! Wij doen het graag voor u.

Vloeren onder de 35 m² leggen we niet. Heeft u juist een groot aantal m² vloeroppervlakte? Vraag een offerte aan.

Voor visgraatvloeren raden we u aan om rekening te houden met 10% snijverlies.

Op alle Visgraat PVC series ontvangt u korting op onze legservice! Zie op de bestelpagina van uw visgraat PVC-vloer van uw keus. Soms is het niet altijd mogelijk om een kortingsprijs bij een vloer weer te geven. Vraag ons dan naar de korting bij deze vloer. Wij staan graag voor u klaar. OFFERTE

 

Inmeten van de PVC vloer/ PVC visgraatvloer

Wanneer u de vloer graag door Cavallo Floors gelegd wilt hebben en u akkoord gegeven hebt op de offerte die we voor u hebben gemaakt, komen we graag 2 a 3 weken voor het leggen van de vloer de vloer bij u inmeten.

Waarom komen we de vloer bij u inmeten?

 • We zien graag nl. vooraf de situatie van uw ondergrond zodat we niet voor verrassingen komen staan bij het leggen van de vloer.
 • We willen graag helemaal bij nieuwbouwwoningen het vocht meten in de ondergrond. Om goed te checken of de ondergrond niet te vochtig is. Dit is belangrijk voor de hechting van de egaline.
 • Inspecteren van de ondergrond. Is de juiste ondergrond aan ons doorgegeven? Elke ondergrond heeft weer zijn eigen egaline nodig. Is er sprake van scheuren, kuiltjes of juist uitstekels? Dit willen we graag vooraf zien, zodat de klant dit eventueel kan aanpassen
 • We meten het aantal m² na. Ook wanneer u heeft gekozen voor plinten en een mat wordt dit allemaal nagelopen.
 • Ondanks dat we zorgvuldig inmeten kunnen hier geen rechten aan worden ontleend.

Aandachtspunten legservice Cavallo Floors

*Oplevering van de woning en opstart protocol van de vloerverwarming.

Wanneer je de sleutel hebt ontvangen van je nieuwe woning, dan dient gestart te worden met het opstartprotocol voor de vloerverwarming. De waterleiding temperatuur dient over een aantal dagen verspreid naar het hoogste niveau gebracht te worden. Dan de temperatuur een aantal dagen op het hoogste niveau vasthouden en dan ook weer langszaam per dag de temperatuur weer afbouwen. Dit proces duurt ongeveer 2 weken. De waterleidingen zijn nieuw aangebracht en ook de dekvloer is nog niets gewend wat betreft temperatuur verschillen. Eventueel  kunnen er door de verschillende temperaturen scheuren ontstaan in de dekvloer. Dit hebben we natuurlijk liever voor het egaliseren dan na die tijd. Anders zou dit soms zichtbaar kunnen zijn in de pvc vloer. Vandaar dat we dit een zeer belangrijk aspect vinden, om zo de kwaliteit van je vloer te kunnen waarborgen. Dit protocol kan je vinden op onze site en sturen wij tevens mee per mail.

*Het inmeten van de vloer.

Ongeveer 3 weken voor het leggen van de vloer komen we bij je inmeten na akkoord op de offerte om het vocht te meten in de ondergrond en het aantal vierkante meters na te meten. De ondergrond moet dan goed zichtbaar zijn. Eventuele vloeren die er liggen moeten verwijderd zijn. En onze collega moet overal goed bij kunnen. Onze collega neemt nog even het materiaal mee die op de offerte staat aangegeven zodat alles nog even goed bekeken en gecheckt kan worden. Na het inmeten ontvang je de definitieve orderbevestiging. Indien je akkoord gaat, bestellen wij het materiaal van je order. Ondanks dat het inmeten met grote zorgvuldigheid gebeurd kunnen hier geen rechten aan worden ontleend.

Besluit je na de orderbevestiging de order helemaal te annuleren dan zal er € 75,- in rekening gebracht worden voor het inmeten.

*Het egaliseren van de ondergrond.

Wanneer de legger komt egaliseren, moet de vloerverwarming de avond ervoor uitgezet worden. De omgevingstemperatuur in de woning dient wel rond de 20 graden te zijn. Is de vloerverwarming je hoofdverwarming? Plaats dan extra kacheltjes, met name in de winter met vriezend weer erg belangrijk. De pvc vloer kan bij lage temperaturen stug worden en is dan niet te leggen. De ondergrond dient schoon/leeg/vlak en droog te zijn. Bij de orderbevestiging gaan we altijd uit van een vlakke ondergrond. Zijn er oneffenheden zoals scheuren, uitsteeksels of putjes in de ondergrond dan moeten deze verwijderd of bijgevuld worden. Indien de legger dit moet doen, zullen er extra kosten in rekening gebracht worden.

Twee dagen voordat de legger komt egaliseren ontvang je een mail hoe laat je de legger kan verwachten.

Wanneer de legger begint met egaliseren vooraf samen even goed je wensen doorspreken. Dit om misverstanden te voorkomen. Samen met de legger even afstemmen welke tijd hij begint wanneer hij de vloer gaat leggen.

Bij het egaliseren word de vloer glas gemaakt voor het leggen van de pvc. Eventuele hoogteverschillen of glooiingen in de ondergrond kunnen we niet verhelpen. Ook bij een dikkere laag egaline niet.

We krijgen wel eens vragen van klanten na het egaliseren omdat ze bobbeltjes en pukkeltjes zien of belletjes in de egaline. Dit is niet erg en hoort zo. De egaline laag word nl. nog geschuurd daarna en dan is dit verholpen.

*Verlichting

De legger moet voldoende licht hebben om zijn werk te kunnen doen. Alleen bouwlamplicht is niet voldoende.

*Het bezorgen van het materiaal.

Twee dagen voor levering ontvang je een mail hoe laat je de bezorger kan verwachten.

Wanneer onze bezorger het materiaal komt bezorgen, dient het materiaal in een verwarmde ruimte gelegd te worden. Zo rond de 20 graden. Indien het materiaal niet in een verwarmde ruimte ligt, kan het materiaal stug worden en kan de legger niet leggen. Acclimatiseren van de vloer is erg belangrijk. Maximaal stapeltjes van 5 hoog en minimaal 20 cm tussenruimte. ( hoe meer verspreid hoe beter dat het is.)

Graag goed controleren of het juiste materiaal is geleverd en de juiste vloer is bezorgt. Hiervoor dient ook een handtekening gezet te worden bij het leveren van het materiaal. Ook dat de legger mag gaan starten met het leggen van de vloer en dat de juiste vloer geleverd is.

De bezorger zal het materiaal neerleggen op de plek waar je wenst. Het bedrag wat op de orderbevestiging staat aangegeven kan bij hem betaald worden per pin.

*Temperatuur in de woning

Pvc is temperatuur gevoelig. Het is dan ook belangrijk dat de temperatuur constant blijft voor het materiaal zodat we gewoon op de afgesproken data kunnen leggen. Wij doen er van onze kant alles aan om dit zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen en de juiste voorlichting te geven wat betreft de temperatuur.

Met het egaliseren dient de vloerverwarming uit te staan/ op het laagste niveau. Na het egaliseren mag naar 12 uur de vloerverwarming op 18 graden gezet worden.

Met het leggen van de vloer dient ook de vloerverwarming aan te staan op 18 graden.

Belangrijk: De omgevingstemperatuur moet altijd 20 graden zijn. Dus ook wanneer de vloerverwarming uit staat. Is de vloerverwarming alleen de hoofdverwarming? Dan graag voor extra bijverwarming zorgen.

*Het leggen van de vloer.

Wanneer de legger begint met het leggen van de vloer, graag vooraf goed samen je wensen door spreken. Dit om misverstanden te voorkomen.

De ruimtes dienen leeg, schoon, vlak en droog te zijn bij aanvang van de werkzaamheden. Ook dienen er geen andere werkmensen aanwezig te zijn in de woning.

De legger moet voldoende licht hebben om aan de slag te gaan.

Ook bij oplevering van de vloer alles goed langs lopen om te kijken of alles naar je zin is. Zijn er dingen die je liever anders ziet, geef het dan aan de legger door. De legger is er dan nog en kan het meteen verhelpen. De lijm van het pvc is dan nog niet zo hard en het verhelpen gaat dan dus makkelijker en sneller.

Wanneer de vloer gelegd is, is de vloer gelijk beloopbaar. De volgende dag is de vloer belastbaar.

*Plaatsen van de plinten.
Wanneer de legger de plinten plaatst worden deze vastgekit aan de wand. Wanneer je afkitten op je orderbevestiging erbij heb staan zal de plinten aan de bovenkant en aan de verstekzijde worden afgekit. Wij kitten alleen wanden af die glad en wit zijn. Gekleurde wanden kitten we niet. Dit omdat de leggers geen schilders zijn. Heb je dit niet afgenomen? Dan zijn er aan de bovenkant en aan de verstekzijde kieren zichtbaar. Zitten er kieren aan de onderkant van de plint? Dit heeft te maken met de ondergrond. In de ondergrond zitten dan hoogteverschillen of glooiingen hier kan niks aan gedaan worden.
De binnenhoeken van de plinten worden recht geplaatst de buitenhoeken worden verstek gezaagd.

*Betaling van de vloer.

85 % van het bedrag kan betaald worden aan de bezorger bij de levering van het materiaal. De hoogte van het bedrag staat aangegeven op de orderbevestiging. Deze volgt na het inmeten. De betaling is mogelijk per pin.

Vaak is het bedrag hoger dan € 2500,- dit is het pinlimiet per dag. Graag voor de dag van het bezorgen dan ook het pinlimiet per dag verhogen bij je bank.

Het overige bedrag kan direct bij oplevering van de vloer betaald worden aan de legger. Bij de ene legger kan dit contant, bij de andere legger per pin. Dit word vooraf aan je verteld.

Wil je betalen per bankoverschrijving of via het bouwdepot dan is dit ook zeker mogelijk. Het bedrag dient dan een dag voor het leveren op onze bankrekening te zijn bij geschreven. Graag horen we dit tijdig zodat we de factuur op tijd kunnen doorsturen.

*Droogloopmat

Bij Cavallo Floors heeft u de mogelijkheid om een droogloopmat te bestellen. Wanneer u bij ons bent kunnen wij u de matten laten zien welke kleuren wij in ons assortiment hebben. Ook neemt onze collega de mattenwaaier altijd weer mee met het inmeten van de vloer. Wanneer u dit wenst kan de legger dan direct bij het leggen van de vloer de mat voor u insnijden. Alleen bij het inmeten nemen we altijd de exacte maat van de mat op en niet van een tekening. De mat wordt nl. speciaal voor u op maat gemaakt in de fabriek en op de bouwtekeningen kloppen niet altijd de maten. Vandaar dat wij de maten van de mat altijd ter plaatse willen opmeten. In overleg met de klant die moet aangeven waar de mat komt te liggen zal de legger desgewenst niet egaliseren onder de mat. Zodat de mat altijd op een 0,5mm na op dezelfde hoogte van de vloer ligt. Soms wil de mat nog wat krullen na het leggen. Dit kan komen omdat deze al die tijd op rol heeft gezeten. De mat moet dan nog even uitgelopen worden. Soms helpt het aanbrengen van dubbelzijdig tape om de mat wat vlakker te laten liggen. In principe leggen wij de mat altijd zonder strip. Maar uiteraard is de klant koning. Wenst u toch een strip? Dan kunnen we deze tegen meerprijs leveren.

 

 

 

 

 

 

 

Zie hieronder een voorbeeld video van het zelf leggen van uw PVC vloer: