Over PVC vloeren

Welke PVC vloeren heeft Cavallo Floors in de webshop?

PVC met HDF-drager

Vol/ vast verlijmd PVC

Massief PVC met clicksyteem

 • PVC met HDF-drager; deze PVC-vloer bestaat uit een toplaag van PVC en een onderlaag van HDF. Soms heeft de vloer naast de HDF onderlaag nog een onderlaag van kurk. Diktes van de vloer variëren tussen de 8 en 12 mm. Een PVC-vloer met HDF-drager heeft grotendeels dezelfde laagopbouw en legwijze als laminaat.
 • Vol verlijmd PVC; deze PVC-vloer moet worden vastgelijmd op de basisvloer. De verlijmde PVC-vloer is 2 tot 3 mm dik. Bij sommige PVC-vloeren heeft u ook nog keuze uit de zelfklevende variant. Deze kan direct op de basisvloer aangebracht worden, hier is dus geen lijm voor nodig. Wij adviseren deze vloer door een vakman te laten leggen, omdat iedere oneffenheid op de ondervloer zichtbaar wordt aan het vloeroppervlak.
 • Opbouw DD300 meister Silent Touch Massief PVC met clicksysteem; massief PVC is meestal 4 tot 5 mm dik. Deze PVC-vloer wordt meestal, net als laminaat, zwevend gelegd. Ook is het mogelijk om deze vloer vast te verlijmen aan de ondergrond. Een aandachtspunt voor deze vloer bij het zwevend leggen is: op plaatsen waar de vloer blootgesteld wordt aan temperaturen boven de 50 graden Celsius (bijvoorbeeld achter glas of dichtbij de kachel/verwarming) is de kans aanwezig dat de vloer uitzet en niet meer krimpt. Dit kan voorkomen worden door de vloer plaatselijk te verlijmen aan de ondergrond.

Welk PVC is geschikt voor welke ruimte

w-23 – Intensief woongebruik zoals bv. woonkamer, slaapkamers en zolder
w-31 – Licht commercieel gebruik zoals bv. hotelkamer, kantoor. Ook geschikt voor woonkamer, keuken, hal en appartement
w-32 – Gemiddeld commercieel gebruik zoals bv. kantoor, entree winkels. Ook geschikt voor woonkamer, keuken, hal en appartement
w-33 – Intensief commercieel gebruik zoals bv. drukke kantoren en winkels.

 

Voordelen PVC vloer:

 • Hygiënisch
 • Geschikt voor astma- en carapatiënten
 • Makkelijk te combineren met vloerverwarming
 • Ideale warmtegeleider
 • Besparing op energiekosten bij vloerverwarming
 • Geluiddempend
 • Grote keuze uit dessins
 • Waterbestendig (m.u.v. massief PVC en vol verlijmd PVC)
 • Werkingsvrij

Wat is PVC ?

PVC staat voor polyvinylchloride, een type kunststof dat uitstekend geschikt is als vloer. PVC-vloeren lijken qua uiterlijk veel op laminaat en zijn in verschillende specifieke uitsnijdingen beschikbaar. PVC-vloeren zijn echter in tegenstelling tot laminaat wél waterbestendig (met uitzondering van PVC-vloeren met clicksysteem en op HDF-basis), en zijn daarom ook zelfs toepasbaar in badkamers. Ook is PVC meer geluiddempend dan hout; lawaai van tikkende hakken en schuivende meubels behoort tot het verleden. Daarnaast is een PVC-vloer hygiënisch: bacteriegroei wordt geremd en de vloer is makkelijk schoon te maken. Om die redenen liggen in veel ziekenhuizen PVC-vloeren en is de vloer ook geschikt voor astma- en carapatiënten. Nog een voordeel van een PVC-vloer is dat deze makkelijk te combineren is met vloerverwarming. PVC is een ideale warmtegeleider en krimpt niet, zoals hout, bij verschillende (kamer)temperaturen. De geleidende werking zorgt voor een efficiëntere verwarming van de vloer en dus bespaart u op uw energiekosten.

Slijtvastheid

Wat grote invloed heeft op de levensduur van een PVC-vloer is de slijtlaag aan de bovenzijde. Hierin zijn verschillende slijtklassen, die kunnen variëren van 0,3 mm tot 0,7 mm dik. Voor woongebruik kan volstaan worden met een slijtlaag van 0,3 mm dik. Voor projectmatig gebruik raden wij een sterkere slijtlaag van 0,5 mm tot 0,7 mm dikte aan. De dikte hangt af van hoe intensief de vloer gebruikt wordt.

Goedkoop en met korting Quick-Step Livyn Balance zijde eik licht bestellen bij Cavallo Floors in Wageningen. Nergens goedkoper want hier ontvangt u bij de PVC-vloer 25% korting op de legservice. Toch elders een goedkopere Quick-Step prijs? Laat het ons weten wij maken dan een speciale aanbiedingsprijs voor u met kortingop uw Quick-Step PVC! Gratis uw PVC-vloer thuisbezorgd en betaal bij levering.  Wauw! Weer zo'n mooie sfeerfoto met de prachtige PVC-vloer van Quick-Step Balance Glue+ select eik natuur BAGP40033! Een mooie matte PVC-vloer die vochtbestendig is en uiteraard gelegd kan worden op vloerverwarming. Cavallo Floors heeft veel ervaring met het leggen van Quick-Step PVC-vloeren op vloerverwarming. Deze Plak-PVC is in de aanbieding met 25% korting op de legservice!!  Super mooi is deze Quick-Step PVC Livyn Balance Glue+ Canyon eik grijs met zaagsneden BAGP40030 vloer en ook goed te leggen in vochtige ruimtes zoals keuken, badkamer en toilet. Mooi voor elke woonstyle deze Glue+ PVC vloer. Bij Cavallo Floors kunnen we deze Quick-Step PVC vloer goedkoop en met 25% korting op de legservice leggen. Pak uw PVC vloerenvoordeel! Gratis uw PVC vloer thuisbezorgd en betaal bij levering.

 

Wilt u direct vloeren bekijken met de bijhorende prijzen kan dat natuurlijk ook.

Merken pvc

Cavallo Floors hecht er veel waarde aan om met betrouwbare merken pvc vloeren te werken. Je weet dan precies wat je van een PVC vloer mag verwachten en welke PVC vloer waarvoor geschikt is. Daarnaast geven al onze PVC merken jarenlange fabrieksgarantie op de vloer. Wel zo prettig als je weet waar je aan toe bent!

Wij van Cavallo Floors zijn PVC- vloer specialist en verkopen de volgende merken:

Quick-Step   Meister   Gerflor   Douwes Dekker

Cavallo Floors heeft veel ervaring met Quick-Step laminaat zowel het goedkoop leveren van dit laminaat als het leggen van Quick-Step laminaat. Quick-Step laminaat staat bekend om zijn uitstekende kliksysteem waardoor het laminaat goed zelf te leggen is. Bij Cavallo Floors is Quick-Step laminaat goedkoop en met korting online te bestellen. Deze Quickstep laminaatvloeren worden gratis bij u thuisbezorgd en u betaald pas bij levering van uw bestelling. Dus geen risico's bij het online bestellen van uw Quick-Step vloer! Cavallo Floors specialist in Quick-Step laminaat!Meister laminaat goedkoop en in de aanbieding bij Cavallo Floors in Wageningen. Meister laminaat met gratis ondervloer of ondervloer met hoge korting! Elders goedkoper? Laat het ons weten wij maken een speciale aanbiedingsprijs voor uw Meister laminaat. Uiteraard ontvangt u op uw meister laminaat jarenlange fabrieksgarantie. Tevens is er legservice mogelijk van Cavallo Floors waar u ook garantie krijgt op de legservice.Cavallo Floors in Wageningen verkoopt Gerflor vloeren goedkoop en voordelig en in de aanbieding! voor een scherpe prijs online Gerflor vloeren kopen en laat uw bestelling Gratis thuisbezorgen. Gerflor vloeren van uitstekende kwaliteit en scherpe prijzen! Betaal pas bij levering van uw Gerflor vloer! Goedkoop en met korting. Cavallo Floors is de online vloerenspecialist in Parket, Laminaat en PVC-vloeren voor een super scherpe prijs!Douwes Dekker logo

PVC- vloeren zowel voor in de woonkamer als voor projecten

PVC -vloeren voor in de woonkamer

PVC- vloeren zijn zeer geschikt om in de woonkamer te leggen. Dit komt doordat een PVC vloer hele sfeervolle uitstraling heeft. Daarnaast is het een zeer sterke vloer, hierdoor staan PVC vloeren garant voor een hele lange levensduur. Naast dat het  sterke vloeren zijn met een hele mooie uitstaling is het ook heel gemakkelijk in onderhoud. Men hoeft bij het dweilen van een PVC vloer alleen een refrescher voor PVC-vloeren door het dweilwater doen.

PVC-vloeren geschikt voor projectmatig gebruik

PVC- vloeren zijn zeer geschikt voor projectmatig gebruikt. Dit houd in dat PVC- vloeren zeer geschikt zijn voor intensief gebruik. Zo kan een PVC vloer zeer goed in een winkel, huisartsenpraktijk, fysiopraktijk, tandartsenpraktijk, of in commerciële ruimten waar veel gelopen wordt toegepast worden. Ook is het goed geschikt voor bv. een school, kapperszaak en kantoor maar ook in een verzorgingstehuis of in ziekenhuizen word PVC gelegd. Zie ook het kopje voordelen van een PVC-vloer . PVC vloeren kunnen overal en op alle projecten gelegd worden. Houd er wel rekening mee dat de slijtlaag van een PVC vloer geschikt moet zijn voor het gebruik waar men voor kiest.

Uw PVC vloer laten leggen door Cavallo Floors

Voor het leggen van een PVC- vloer bent u bij Cavallo Floors aan het juiste adres. Cavallo Floors streeft er naar bij het leggen van iedere PVC vloer zichzelf te over treffen voor wat betreft het leggen en afleveren van een PVC-vloer. Dit terwijl wij van Cavallo Floors al jarenlang ervaring  hebben met het leggen PVC- vloeren. Op deze manier is het leggen van iedere PVC- vloer weer een uitdaging. Het resultaat van deze manier van werken mag er ook wezen. De klanten met een PVC- vloer gelegd door Cavallo Floors zijn heel tevreden. Gezien onze hoge score met een 9,8  van klanttevredenheid bij The Feedback Company. Wij zijn heel erg blij mee en merken dat dit onze naambekendheid in het midden van Nederland ten goede komt.

Egaliseren een vak apart

Het egaliseren voor het leggen van pvc vloer is een heel precies karwei. Om dit goed te kunnen doen moet men veel ervaring hebben met het egaliseren van vloeren. Als het egaliseren van de ondergrond goed gebeurd is de ondergrond zo vlak als een kunstijsbaan. Dit geeft een optimaal effect als PVC-vloeren gelegd zijn.

PVC- vloeren op een anhydriet gietvloer ondervloer

Een Anhydrietvloer als ondervloer heeft hele goede eigenschappen. Zo is het heel mooi vormvast. Een anhydrytvloer krimpt minder dan een gewone cementdekvloer.  Hierdoor onstaan minder droogtenaden in de ondergrond en is een anhydriet gietvloer van zichzelf veel vlakker dan een cementdekvloer. Verder is een anhydrietvloer zeer geschikt voor vloerverwarming doordat een anhydrietvloer een zeer goede warmte afgifte heeft. Het enige nadeel van een anhydrietvloer is dat er van zichzelf niets op hecht. Dit komt omdat er een klein laagje (slak) op de anhydrietvloer zit waar niets op wil hechten.  Voordat we gaan egaliseren schuren we eerst dit laagje slak er af. Hierna primeren we de anhydrietvloer voor een extra goede hechting. Daarna kunnen we de egaline aanbrengen en vervolgens de PVC-vloer leggen.

Een Anhydrietvloer of cementdekvloer moet eest droog zijn om een PVC-vloer op te kunnen leggen.

Voordat PVC vloeren gelegd kunnen worden op de ondergrond moet de ondergrond goed droog zijn. Dit zorg voor een goede hechting van de lijm. De droogtijd van een cementdekvloer of anhydrietvloer hangt af van de totale dikte van de vloer. Deze vloeren drogen ca. 1 cm per week. Dus een cementdekvloer of anhydrietvloer van 6 cm dik heeft een droogtijd nodig van 6 weken.

Uw PVC vloer zelf leggen

Cavollo Floors is specialist in het leggen van PVC vloeren. Maar u mag natuurlijk ook uw PVC vloer zelf leggen. We geven u graag advies bij de aankoop van uw pvc vloer en ook kunt u desgewenst gebruik maken van ons 10 minuten gratis legadvies bij de bezorging van uw PVC vloer. Bestellingen van boven de € 500,-  worden kostenloos bij u geleverd binnen in huis. Zo hoeft u geen mensen te regelen die helpen sjouwen. Tevens  kunt u betalen bij levering van uw PVC- vloer.

Wat is een PVC-vloer?

Eigenlijk is een PVC- vloer een hele harde laag kunststof.  Met de volgende opbouw: Laten we als uitgangspunt een PVC- vloer van 2,5 mm dik nemen. Een zogenoemde Plak PVC-vloer.  Onder deze PVC-vloer zit dus een PVC-laag van ca. 2 mm dik. Over deze laag is een foto of een bijna echte tekening van hout geplakt. Over deze foto of tekening is weer een hele harde transparante slijtlaag aangebracht deze slijtlaag kan variëren van 0,2 mm tot zelfs 0,7 mm. Bij een PVC-vloer van ca. 5 mm dik is de onderlaag geen 2 mm  dik maar ongeveer 4 tot 5 mm dik.

PVC- vloeren zijn er in verschillen de varianten

PVC-vloeren  met Kliksysteem massief

Massieve PVC- vloeren zijn eigenlijk altijd  4-5 mm dik en bestaan uit massief PVC. Dit is een klik PVC-vloer en gemaakt om zwevend te leggen. Het is vergelijkbaar met laminaat, laminaat is een rechte plank is deze PVC-vloerplank is vrij stug. Nog belangrijker dan bij laminaat  is bij massieve PVC-vloeren  de ondervloer. Dit moet een ondervloer zijn met een hoge drukweerstand. Dit houd in dat het een hele harde ondervloer moet zijn, diie bijna niet in te drukken is. Neem je een ondervloer met een lage drukweestand dan is de kans aanwezig dathet kliksysteem uit elkaar gelopen wordt. Ook is het belangrijk dat er geen oneffenheden in de ondergrond zijn. Dit kan na verloop van tijd gaan doortekenen in de PVC-vloer.

PVC- vloeren  met Kliksysteem en HDF-tussenlaag

PVC-vloeren met een HFD tussen laag zijn vaak wat dikker ca 9-12 mm dik. De bovenlaag bestaat uit een PVC-laag met daaronder een hdf laag van ongeveer 8 mm dik. Deze HDF-laag zorgt ervoor dat de plank stijf aan voelt. Aan deze HDF laag zit rondom een kliksysteem. Aan de onderzijde van deze PVC-vloeren met een HDF tussenlaag zit vaak een kurk laag van ca. 1 mm dik. Deze zorgt hoofdzakelijk voor de stabiliteit in de pvc plank.

Vast verlijmde  of geplakte PVC vloer

De vaste verlijmde PVC-vloer of wel geplakte PVC-vloer wordt zoals de naam zich doet vermoeden aan de ondergrond vast verlijmd. Dit zijn vaak PVC-vloeren  van 2 – 3 mm dik en worden aan de ondergrong vast verlijmd. Deze ondergrond bestaat eigenlijk altijd uit een cementdekvloer, Anhydriet gietvloer of betonvloer. Voordat men een PVC-vloer gaat leggen wordt de ondergrond eerst geëgaliseerd. Dit is zeer belangrijk want veel ondergronden zijn te zanderig en anders krijgt men niet genoeg hechting met de ondergrond. Ook ziet men als men niet egaliseert oneffenheden door de PVC-vloer heen die in de ondergrond zitten. Als de PVC-vloer nog niet is gelegd ziet men weinig oneffenheden  in een anhydriet giet vloer of cementdekvloer. Maar als de PVCvloer is gelegd ziet men alles. Het is dus niet verstandig om een PVC-vloer te leggen zonder de ondergrond eerst te egaliseren.

Dikte van de slijtlaag bij PVC-vloeren

De dikte van de slijtlaag van PVC-vloeren varieert van 0,2 mm tot 0,7 mm. Een dunne slijtlaag bij pvc vloeren houd in dat deze geschikt is voor licht woongebruik. Een slijtlaag van 0,3 mm is geschikt voor woongebruik. Een slijtlaag van 0,5 mm of meer is geschikt voor projectmatig gebruik.

Echtheid van de print en uiterlijk

De prijs van een PVC vloer hangt af van meerder factoren. Uiteraard kan men de prijs van een vloer net zo duur maken als met zelf wilt. Maar over het algemeen heeft een PVC-vloer met een hogere prijs een dikkere slijtlaag. Ook heeft een PVC-vloer met een hogere prijs vaak een mooiere uitstraling. Dit ziet men dan terug in de foto of print van de PVC-vloer. Dit is bij PVC-vloeren met een hogere prijs vaak veel mooier en echter. Verder heeft een PVCvloer die hoger is in prijs een mattere en hierdoor een minder kunststof uitstraling. Het is natuurlijk wel heel goed mogelijk dat PVC-vloeren met een lage prijs een hele goede en mooie uitstraling hebben. Het kan natuurlijk zijn dat de prijs zo laag is doordat het een uitlopende PVC-vloer betreft. Dan wil de leverancier erg graag vanaf en is de prijs van de PVC-vloer wat lager. Ook kan de PVC-vloer laag in prijs zijn omdat de leverancier tevreden is met een lagere marge. Dit kan bijvoorbeeld omdat de winkel lage overhead kosten heeft. Dan kan men gewoon scherper zijn met de prijs van een PVC-vloer net als Cavallo Floors.

De prijzen van PVC- vloeren ten aanzien van andere producten zijn erg laag. Dit komt omdat de prijzen van de grondstof producten voor het maken van een PVC-vloer goedkoop zijn. Hierdoor kan men goedkoop een PVC-vloer maken tegen lage prijzen.

Ook Cavallo FLoors werkt met scherpe prijzen. Dit komt doordat we weinig overhead kosten hebben. Toch blijft de kwaliteit die we afleveren het belangrijkst. Dit heeft ervoor gezorgt dat we al veel tevreden klanten hebben met een mooie PVC-vloer tegen lage prijzen.

PVC-vloeren met hoge kwaliteit en een lage prijs

Wij van Cavallo Floors streven er naar PVC-vloeren van zeer hoge kwaliteit te leggen of af te leveren voor klanten die liever zelf hun PVC-vloer leggen.  Ondanks deze hoge kwaliteit zijn we erg goedkoop en houden we de prijs van onze PVC-vloeren laag. Dit komt mede omdat we weinig overhead kosten hebben. Zo hoeft u bij ons niet  de kosten van een dure showroom en de daarbij behorende verkopers te betalen. Dit ziet u niet terug in de vloer maar wel in de prijs die u voor de PVC vloer betaald. Zo weten wij van Cavallo Floors de prijzen laag te houden zodat u als klant erg goedkoop uit bent voor uw PVC-vloer! Elders uw PVC-vloer toch goedkoper? Laat het ons weten wij maken dan een mooie aanbieding voor uw PVC-vloer!

Quick Step Livyn in combinatie met vloerverwarming Quick Step Livyn kan prima in combinatie met vloerverwarming worden gelegd. Mits de vloer in uw woning aan de gestelde voorwaarden voldoet. Wat kan ik van Cavallo Floors verwachten? Dankzij de eigen bezorgservice van Cavallo Floors bent u er zeker van dat uw vloer binnen in huis geleverd wordt. Binnen ons werkgebied is de bezorging vanaf € 500,- gratis per levering! Woont u buiten ons werkgebied dan wordt er vanaf € 1000,- gratis geleverd. Tijdens de bezorging van uw PVC-vloer kunt u gebruik maken van 10 minuten gratis legadvies zodat u zelf uw vloer vakkundig kan leggen! Ook is legservice mogelijk bij Cavallo Floors. Bij aankoop van een Quick-Step Glue+ vloer korting op de legservice! Cavallo Floors geeft u voor het betalen van u Quick Step Livyn vloer de volgende mogelijkheden: U betaald het gehele bedrag in 1 keer. U betaald het bedrag via overschrijving per bank, per creditcard (3% extra) of bij de bezorging van uw PVC-vloer met een mobiel pinapparaat. Bij Cavallo Floors koopt u voor een scherpe prijs een kwaliteitsvloer met volledige fabrieksgarantie en met een vertrouwde en vakkundige levering! Waarbij u pas hoeft te betalen bij levering van uw PVC-vloer. Kortom => Bij Cavallo Floors koopt u bij een veilig, vertrouwd en vakkundig adres!     Gratis bezorgd vanaf € 500,-. pvc vloer gerflor topsilence legend pecan 1431 cr,996,554-cb5158Gerflor met korting bij Cavallo Floors!     PVC vloeren cavallo Floors     Cavallo Floors in Wageningen is de vloerenspecialist in Parket, Laminaat en PVC vloeren. Ook met de Quick-Step PVC Balnce Glue+ zijde eik licht hebben we veel ervaring en geven u graag advies over deze vloer. Deze Quick-Step PVC met v-groef heeft eeb mooie matte uitstraling en u ontvangt ook jarenlange fabrieksgarantie op de vloer. Bij Cavallo Floors ontvangt u eerlijk advies over uw vloer!     Goedkoop en voordelig uw Klik PVC-vloer online bestellen bij Cavallo Floors voor de scherpste prijs. Gratis Livyn ondervloer en Gratis uw Quick-Step PVC vloer thuisbezorgd. Betaal bij Levering. Quick-Step Livyn PVC geschikt voor vloerverwarming.