Veelgestelde vragen over (visgraat)PVC

1. Wat is PVC?

2. Welke soorten PVC vloeren zijn er?

3. Hoe bestel ik mijn (visgraat)PVC vloer bij Cavallo Floors?

4. Kan ik mijn (visgraat)PVC vloer laten leggen door Cavallo Floors?

 

5. Wat is de dikte/slijtlaag van de  (visgraat)PVC vloer?

 

6. Kan een (visgraat)PVC vloer gecombineerd worden met vloerverwarming?

7. Kan ik een (visgraat )PVC vloer dweilen?

8.  Wat is de levertijd van een (visgraat) PVC vloer?

9. Welke garantie geldt er voor een (visgraat) PVC vloer?

10.Kan ik een vloerkleed of een mat leggen op mijn (visgraat)PVC vloer?

 

11. Is het mogelijk dat Cavallo Floors ook de plinten plaatst en een droogloopmat insnijdt?

 

 


1. Wat is PVC?

PVC staat voor polyvinylchloride, een type kunststof dat uitstekend geschikt is als vloer. PVC-vloeren lijken qua uiterlijk veel op laminaat en zijn in verschillende specifieke uitsnijdingen beschikbaar. PVC-vloeren zijn echter in tegenstelling tot laminaat wél waterbestendig (met uitzondering van PVC-vloeren met clicksysteem en op HDF-basis), en zijn daarom ook zelfs toepasbaar in badkamers.

2. Welke soorten PVC-vloeren zijn er?

Je hebt 2 soorten PVC.

Klik- PVC en Plak-PVC.

  • Klik PVC wordt zwevend gelegd op de ondergrond en de delen onderling zijn doormiddel van een kliksysteem aan elkaar verbonden. Hierbij is dus ook een ondervloer nodig. Belangrijk is om de juiste ondervloer te kiezen voor uw woonsituatie en passend voor een PVC-vloer.
  • Cavallo Floors verkoopt Klik PVC met HDF deze PVC vloer is 10-12 mm dik.

En Klik PVC van 5 mm dikte dit is massief PVC.

  • Plak PVC wordt zoals de naam het al zegt vastgeplakt verlijmt aan de ondergrond hier is dus geen ondervloer voor nodig. Plak PVC is er ook in verschillende formaten en patronen. We onderscheiden eigenlijk 3 soorten nl:   1. Rechte delen PVC  2. Visgraat PVC  3. Tegel PVC

3. Hoe bestel ik een (visgraat)PVC-vloer bij Cavallo Floors?

U kunt een (visgraat)PVC-vloer naar uw keuze bestellen in onze webshop. Mocht u twijfelen over de juiste keus, dan kunt u altijd een voorbeeldstaal opvragen. In de webshop staat aangegeven voor welke PVC-vloeren dit mogelijk is. Een afspraak maken bij Cavallo Floors behoort ook tot de mogelijkheden, zodat u verschillende stalen PVC-vloeren kunt bezichtigen. Nagenoeg van alle pvc en pvc visgraatvloeren hebben wij voorbeeldstalen in huis. Uiteraard mag u ook een offerte opvragen. Wij maken deze graag voor u. Binnen 6 werkdagen kunt u de offerte per mail verwachten. Soms komt de offerte wel eens aan in mailbox ongewenst. Hou dus deze ook even goed in de gaten. Vragen? Laat het ons weten wij helpen u graag!

Bij elke Klik PVC kunt u daarnaast ook een ondervloer bestellen gratis of met hoge korting. Deze ondervloer dient op dezelfde pagina besteld te worden van de PVC vloer alleen dan geldt de korting in combinatie met de vloer!

4. Kan ik mijn (visgraat)PVC-vloer door Cavallo Floors laten leggen?

Ja u kunt uw PVC-vloer of PVC visgraatvloer door Cavallo Floors laten leggen. Bij Cavallo Floors kunt u een offerte laten maken van uw (visgraat) pvc vloer met een prijs inclusief leggen en egaliseren. Bij veel (visgraat) pvc vloeren hebben we een aanbieding gemaakt met een actieprijs inclusief leggen en egaliseren. Wanneer u akkoord gaat met de offerte die u ontvangen heeft dan komen we graag bij u de vloer inmeten. Onder de 50 m² rekenen we hiervoor € 75,- inmeetkosten en boven de 50m² is dit helemaal gratis! Wel is het voor ons belangrijk bij u aanvraag te vermelden in welke woonplaats u woont. Cavallo Floors heeft nl. een werkgebied waar wij de vloeren leggen. Zie hiervoor het kopje werkgebied of uw woonplaats binnen ons werkgebied valt. Cavallo Floors legt helaas geen vloeren onder de 35m². Heeft u juist veel m²? Vraag een offerte aan met een scherpe prijs!

 

5. Wat is de dikte/slijtlaag van een PVC-vloer?

De slijtlaag aan de bovenzijde heeft grote invloed op de levensduur van uw vloer. Hierin zijn verschillende slijtklassen, die kunnen variëren van 0,3 mm tot 0,7 mm dik. Er zijn woonwinkels en vloerenbedrijven die aangeven dat voor gewoon woongebruik altijd kan worden volstaan met een slijtlaag van 0,3 mm dik. Zelf raden wij van Cavallo Floors altijd aan om een sterkere slijtlaag van 0,55 mm aan voor gewoon woongebruik. Deze slijtlaag kan ook worden gebruikt voor projectmatig gebruik. Eigenlijk hebben onze meeste PVC vloeren en PVC visgraatvloeren een dikte van 0,55 mm. Een enkele PVC merk heeft een slijtlaag van 0,7 mm dikte. Deze slijtlaag is dan ook zeer geschikt voor projectmatig gebruik.
In de webshop staat bij elke PVC-vloer vermeld hoe dik de vloer is en voor welk woongebruik de vloer geschikt is of welke slijtlaag de vloer heeft.

Bij sommige PVC vloeren wordt de slijtlaag uitgedrukt in w-waarde. Wanneer de slijtvastheid van PVC-vloeren wordt uitgedrukt in w-waarden geldt hoe hoger de w-waarde, hoe slijtvaster de toplaag.
w-23 – Intensief woongebruik zoals woonkamer, slaapkamers en zolder;
w-31 – Licht commercieel gebruik zoals hotelkamer, kantoor. Ook geschikt voor woonkamer, keuken, hal en appartement;
w-32 – Gemiddeld commercieel gebruik zoals kantoor, entree winkels. Ook geschikt voor woonkamer, keuken, hal en appartement;
w-33 – Intensief commercieel gebruik zoals drukke kantoren en winkels.

6. Kan een (visgraat) PVC vloer gecombineerd worden met vloerverwarming?

Een PVC-vloer is goed te combineren met vloerverwarming. Een PVC-vloer is een ideale warmtegeleider en krimpt niet in zijn geheel zoals bij een zwevende constructie zoals bv. bij hout of laminaat bij verschillende (kamer)temperaturen. De geleidende werking zorgt voor een efficiëntere verwarming van de vloer en dus bespaart u op uw energiekosten. De PVC vloer is over het algemeen maar 2,5mm dik en wordt direct op de egaline laag van 2 a 3 mm verlijmt dus is mooi compact met de ondergrond. Vandaar dat het rendement van de vloerverwarming ook hoog is.

Vandaar dat in veel nieuwbouw woningen met vloerverwarming gebruik gemaakt wordt van een PVC of visgraat PVC vloer. Cavallo Floors legt veel PVC vloeren in nieuwbouw woningen. Een uitstekende keuze! Zowel Klik-PVC als Plak-PVC kan in combinatie met vloerverwarming gelegd worden. Gebruik bij Klik-PVC dan wel een ondervloer die geschikt is voor vloerverwarming. Elke leverancier van een klik pvc vloer heeft weer zijn eigen voorschriften hierbij. Vaak vragen we dit direct dan bij de leverancier na zodat u altijd dan gelijk het juiste advies erbij ontvangt.

7. Kan ik een PVC-vloer dweilen?

Een PVC-vloer die direct op de ondergrond verlijmd is, kan gewoon gedweild worden. Voor overige PVC-vloeren raden wij u aan bij het dweilen een uitgewrongen doek te gebruiken, zodat u de vloer licht vochtig kunt afnemen. Met welke schoonmaakmiddelen kunt u de PVC-vloer afnemen? Wij raden altijd aan om de PVC vloer gewoon met water te reinigen. Veel PVC vloeren hebben een mooie matte uitstraling. Wanneer u dus schoonmaakmiddelen gebruikt kan deze mooie matte uitstraling aangetast worden of bv. vlekkerig worden. wilt u toch graag een onderhouds product gebruiken? Dan kunnen we u de producten van Dr. Schutz aanraden. Gebruik in ieder geval professioneel onderhouds of schoonmaakmiddel.

8. Wat is de levertijd van een (visgraat)PVC-vloer?

De levertijd van een PVC-vloer is 3 tot 8 werkdagen mits op voorraad bij de leverancier. Graag de levertijd weten van uw vloer van uw keuze? Vraag het aan ons. Wij laten het u zo spoedig mogelijk weten.

9. Welke garantie geldt er voor een PVC-vloer?

Al onze PVC-vloeren worden verkocht met fabrieksgarantie. In de webshop staat bij elk artikel de hoeveelheid jaren garantie die u ontvangt.

 

10. Kan ik een mat of een vloerkleed leggen op mijn (visgraat) PVC vloer?

Een losse mat of vloerkleed kan wel worden gelegd op een PVC vloer. Wel is van groot belang dat er geen weekmakers in de rug van de mat of van het vloerkleed zitten. Dit omdat dat reageert op PVC. De PVC vloer kan dan verkleuren. Bv. zwart uitslaan of juist heel licht worden. PVC vloeren reageren hierdoor bv. ook op rubber. Wanneer er dus een droog of schoonloopmat op de PVC vloer gelegd wordt moet dit altijd een mat zijn zonder rubber aan de achterkant.

 

11.Is het mogelijk dat Cavallo Floors ook de plinten plaatst en een droogloopmat insnijdt?

Inderdaad kan Cavallo Floors bij u ook de plinten plaatsen en een mat op maat bij u insnijden. Voor het plaatsen van de plinten geldt het volgende:

*Plaatsen van de plinten.
Wanneer de legger de plinten plaatst worden deze vastgekit aan de wand. Wanneer u afkitten op uw orderbevestiging erbij heb staan dan zullen de plinten aan de bovenkant en aan de verstekzijde worden afgekit. Wij kitten alleen witte wanden af die glad zijn. Heeft u dit niet afgenomen? Dan zijn er aan de bovenkant en aan de verstekzijde kieren zichtbaar. Zitten er kieren aan de onderkant van de plint? Dit heeft te maken met de ondergrond. In de ondergrond zitten dan hoogteverschillen of glooiingen hier kan helaas niks aan gedaan worden. Wel zal bv. een timmerman de plinten anders plaatsen en deze bv. aan de onderzijde schaven zodat die kieren niet zichtbaar zijn mocht dit het geval zijn. Helaas hebben onze leggers daar niet het juiste gereedschap voor en is het meer een service om de vloer compleet af te maken.
De binnenhoeken van de plinten worden recht geplaatst de buitenhoeken worden verstek gezaagd.

*Droogloopmat

Bij Cavallo Floors heeft u de mogelijkheid om een droogloopmat te bestellen. Wanneer u bij ons bent kunnen wij u de matten laten zien welke kleuren wij in ons assortiment hebben. Ook neemt onze collega de mattenwaaier altijd weer mee met het inmeten van de vloer. Wanneer u dit wenst kan de legger dan direct bij het leggen van de vloer de mat voor u insnijden. Alleen bij het inmeten nemen we altijd de exacte maat van de mat op en niet van een tekening. De mat wordt nl. speciaal voor u op maat gemaakt in de fabriek en op de bouwtekeningen kloppen niet altijd de maten. Vandaar dat wij de maten van de mat altijd ter plaatse willen opmeten. In overleg met de klant die moet aangeven waar de mat komt te liggen zal de legger desgewenst niet egaliseren onder de mat. Zodat de mat altijd op een 0,5mm na op dezelfde hoogte van de vloer ligt. Soms wil de mat nog wat krullen na het leggen. Dit omdat deze al die tijd op rol heeft gezeten. De mat moet dan nog even uitgelopen worden. Soms helpt het aanbrengen van dubbelzijdig tape om de mat wat vlakker te laten liggen. In principe leggen wij de mat altijd zonder strip. Maar uiteraard is de klant koning. Wenst u toch een strip? Dan kunnen we deze tegen meerprijs leveren.