Veelgestelde vragen over PVC

1. Wat is PVC?

2. Welke soorten PVC-vloeren zijn er?

3. Hoe bestel ik een PVC-vloer bij Cavallo Floors?

4. Kan ik mijn PVC-vloer door Cavallo Floors laten leggen?

5. Wat is de dikte van een PVC-vloer?

6. Kan een PVC-vloer gecombineerd worden met vloerverwarming?

7. Kan ik een PVC-vloer dweilen?

8. Wat is de levertijd van een PVC-vloer?

9. Welke garantie geldt er voor een PVC-vloer?


1. Wat is PVC?

PVC staat voor polyvinylchloride, een type kunststof dat uitstekend geschikt is als vloer. PVC-vloeren lijken qua uiterlijk veel op laminaat en zijn in verschillende specifieke uitsnijdingen beschikbaar. PVC-vloeren zijn echter in tegenstelling tot laminaat wél waterbestendig (met uitzondering van PVC-vloeren met clicksysteem en op HDF-basis), en zijn daarom ook zelfs toepasbaar in badkamers.

2. Welke soorten PVC-vloeren zijn er?

Je hebt 2 soorten PVC.

Klik- PVC en Plak-PVC.

  • Klik PVC wordt zwevend gelegd op de ondergrond en de delen onderling zijn doormiddel van een kliksysteem aan elkaar verbonden. Hierbij is dus ook een ondervloer nodig. Belangrijk is om de juiste ondervloer te kiezen voor uw woonsituatie en passend voor een PVC-vloer.

Cavallo Floors verkoopt Klik PVC met HDF deze PVC vloer is 10-12 mm dik.

En Klik PVC van 5 mm dikte dit is massief PVC.

  • Plak PVC wordt zoals de naam het al zegt vastgeplakt verlijmt aan de ondergrond hier is dus geen ondervloer voor nodig.

3. Hoe bestel ik een PVC-vloer bij Cavallo Floors?

U kunt een PVC-vloer naar uw keuze bestellen in onze webshop. Mocht u twijfelen over de juiste keus, dan kunt u altijd een voorbeeldstaal opvragen. In de webshop staat aangegeven voor welke PVC-vloeren dit mogelijk is. Een afspraak maken bij Cavallo Floors behoort ook tot de mogelijkheden, zodat u verschillende stalen PVC-vloeren kunt bezichtigen.

Bij elke Klik PVC kunt u daarnaast ook een ondervloer bestellen gratis of met hoge korting. Deze ondervloer dient op dezelfde pagina besteld te worden van de PVC vloer alleen dan geldt de korting in combinatie met de vloer!

4. Kan ik mijn PVC-vloer door Cavallo Floors laten leggen?

Ja u kunt uw PVC-vloer door Cavallo Floors laten leggen. Prijs legservice € 10,75 per m². Prijs leggen afwerklijsten € 1,50 per m en prijs leggen opstaande plinten € 4,50 per m. Besteld u een vloer minder dan 25m² dan vragen wij eenmalig voorrijkosten van € 45,00. Deze legservice is te bestellen onder het kopje legservice. Voor het leggen van uw PVC-vloeren kunnen wij u ook in contact brengen met een zelfstandige legger uit uw regio. U kunt uw vloer ook zelf leggen. Bij de bezorging van uw PVC-vloer kunt u gebruik maken van de 10 minuten gratis legadvies door Cavallo Floors.

5. Wat is de dikte/slijtlaag van een PVC-vloer?

De slijtlaag aan de bovenzijde heeft grote invloed op de levensduur van uw vloer. Hierin zijn verschillende slijtklassen, die kunnen variëren van 0,3 mm tot 0,7 mm dik. Voor woongebruik kan worden volstaan met een slijtlaag van 0,3 mm dik. Voor projectmatig gebruik raden wij een sterkere slijtlaag van 0,5 mm tot 0,7 mm dikte aan.
In de webshop staat bij elke PVC-vloer vermeld hoe dik de vloer is en voor welk woongebruik de vloer geschikt is.

Bij sommige PVC vloeren wordt de slijtlaag uitgedrukt in w-waarde. Wanneer de slijtvastheid van PVC-vloeren wordt uitgedrukt in w-waarden geldt hoe hoger de w-waarde, hoe slijtvaster de toplaag.
w-23 – Intensief woongebruik zoals woonkamer, slaapkamers en zolder;
w-31 – Licht commercieel gebruik zoals hotelkamer, kantoor. Ook geschikt voor woonkamer, keuken, hal en appartement;
w-32 – Gemiddeld commercieel gebruik zoals kantoor, entree winkels. Ook geschikt voor woonkamer, keuken, hal en appartement;
w-33 – Intensief commercieel gebruik zoals drukke kantoren en winkels.

6. Kan een PVC-vloer gecombineerd worden met vloerverwarming?

Een PVC-vloer is goed te combineren met vloerverwarming. Een PVC-vloer is een ideale warmtegeleider en krimpt niet zoals bv. hout, bij verschillende (kamer)temperaturen. De geleidende werking zorgt voor een efficiëntere verwarming van de vloer en dus bespaart u op uw energiekosten. Zowel Klik-PVC als Plak-PVC kan in combinatie met vloerverwarming. Gebruik bij Klik-PVC dan wel een ondervloer die geschikt is voor vloerverwarming.

7. Kan ik een PVC-vloer dweilen?

Een PVC-vloer die direct op de ondergrond verlijmd is, kan gewoon gedweilt worden. Voor overige PVC-vloeren raden wij u aan bij het dweilen een uitgewrongen doek te gebruiken, zodat u de vloer licht vochtig kunt afnemen.

8. Wat is de levertijd van een pvc-vloer?

De levertijd van een PVC-vloer is 3 tot 8 werkdagen.

9. Welke garantie geldt er voor een PVC-vloer?

Al onze PVC-vloeren worden verkocht met fabrieksgarantie. In de webshop staat bij elk artikel de hoeveelheid jaren garantie die u ontvangt.